1. Késés

Lehet, hogy nem tűnik akkora bűnnek, pedig nagyon árulkodó jel! Azonnal meglátszik, hogy mennyire vagyunk megbízhatóak, mennyire tudjuk menedzselni az időnket és mennyire tudunk tervezni. Lehet a késést a forgalomra fogni vagy az időjárásra, de ez nem jelenti azt, hogy nem hagyunk negatív élményt a HR-es emlékezetében.

2. Telefoncsörgés/üzenethang

Ennél irritálóbb dolog nincs a világon! És nem HR-es szemmel nézve, hanem az utca embereként nézve! Bármilyen komoly találkozóra megyünk (nem kell állásinterjúra), az alapvető tiszteletet meg kell adnunk a társalgás többi tagjának is, és ennek része az, ha lenémítjuk a készülékünket. Nem lehet annyira fontos valami, hogy 30-40 percet ne bírnánk ki nélküle, legyen az telefon, tablet, bármi. A csörgés legidegesítőbb vetélytársa mára már a messenger hang. Aki végig tud ülni úgy egy állásinterjút – akár HR-es, akár jelölt, hogy végig csilingel valakinek a mobilja az ember legyen a talpán!

 

3. Technikai baki

Ezt már a Videóinterjú GYIK című szösszenetben fejtegettem (link:) miért is kínos, ha nem szól a mikrofonunk vagy torzítja a kamera képet valami. Ezért fontos ha videóinterjú előtt ellenőrizzük az számítógépünket, mikrofonunkat, telefont és mindent, amit csak tudunk!

4. Váltó öltözet hiánya

Sokan nem gondolnak rá, de az interjú helyszínére vezető úton bármi, de tényleg bármi megtörténhet. Éppen ezért ne legyünk lusták bepakolni egy váltás felsőt és nadrágot, mert lehet, hogy valaki a buszon leönt minket, vagy a kocsiból való kiszállás közben belelépünk egy pocsolyába és csurom víz lesz a nadrágunk. Ha van nálunk váltás öltözet, akkor gyorsan besurranunk a mosdóba és megoldjuk a problémát.

Sikeres interjúzást!

Mangoprof