Friss, ropogós CV

Minden egyes nappal amit az előző munkahelyen töltünk a CV-nk információ tartalma bővül és bővül, éppen ezért ne sajnáljunk energiát belefektetni a frissítésébe.

Ez az egyik legkritikusabb mozzanata az új állásokra történő pályázás folyamatának, ugyanis minden egyes állás különböző, mások az elvárások, kihívások és elvárt kompetenciák, így a CV-nket is minden egyes jelentkezés előtt az adott hirdetéshez kell igazítani. Például egy pékségbe kerestek eladót tavaly nyáron, én jelentkeztem is egy nagyon menő önéletrajzzal, amiben kiemeltem az eddigi értékesítői tapasztalataimat, jó hosszan fejtegettem benne, hogy miért vagyok tökéletes pultos és pénztáros. Idén tavasszal pedig megszereztem a könnyűbúvár oktatói oklevelemet és szeretnék jelentkezni egy céghez, akik ehhez hasonló tréningekkel foglalkoznak. Mi a teendő? Gyorsan elküldöm a CV-m úgy, ahogy van...NEM. Újra felépítem a friss CV-met úgy, hogy megemlítem eddigi munkáimat egy-egy mondatban, de a legrelevánsabbat fejtegetem ki nekik, azt, hogy minden nyáron legalább 1 hónapot a tengernél töltök és búvárkodok. Ennek a munkáltatónak ez a legfontosabb információ és egy pillanatig sem érdekli a pékség meg a többiek. Értjük már? Egy CV elküldésében nincs semmi nehéz, de ha igazán erős pályázatot szeretnénk, akkor szánjunk energiát a CV aktualizálására is!

Álláshirdetés Jelentkezés Pozíció Állás Új állás

Ha olvasnál még ebben a témában, látogasd meg a blogom többi bejegyzését, amiket az oldal tetején a jobb oldali sávban találsz meg.

Felmerülő kérdéseidet, észrevételeidet várom kommentben.

 

Sikeres pályázást!

Mangoprof